Hur gott? Ingen lämnar bordet oberörd och snabbt går det också. På samma tid som riset kokar gör du denna asiatiska familjefavorit.
4 portioner
40 minuter
- 1 paket Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 500 g
- salt och olivolja
Jordnötssås
- 150 g jordnötssmör
- 3 msk pressad limejuice
- 3 msk japansk soja
- 3 msk vatten
- 1 ½ tsk srirachasås
- salt
Syrad rättika
- 250 g rättika
- 2 ½ msk risvinäger/annan vit vinäger
- salt
Till servering
- basmatiris
- en god grönsallad
Såhär gör du
- Ris: koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Jordnötssås: blanda ingredienserna till jordnötssåsen och smaka av med salt.
- Syrad rättika: finstrimla rättikan och marinera 10 minuter i vinägern och en nypa salt.
- Kyckling: stek kycklingen i olja enligt anvisningen på förpackningen, smaka av med salt.
- Servering: servera kycklingen med jordnötssås, rättika, basmatiris och en grönsallad.