Bara för att du väljer svensk kyckling behöver du inte stanna i det svenska köket. Här kommer en härlig asiatisk smakupplevelse med lime, koriander och kokos. Snabbt, enkelt och galet gott.
4 portioner
30 minunter
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Bröstfilé, 700 g
- 1,5 dl kycklingbuljong
- 1 msk röd currypasta (minska eller öka efter önskad hetta)
- 2 msk fisksås
- 10 cm av en purjolök
- 2 lime
- 2 citrongräs
- 3 limeblad
- 4 cm ingefära
- 250 ml kokosgrädde
- 250 ml kokosmjölk
- 1 kruka koriander
- 1 färsk röd chili
- salt
- olja till stekning
Såhär gör du
- Kyckling: stek kycklingen i olja på hög värme tills den får fin färg och laga klart i ugn på 170 grader till en innertemperatur på 72 grader. Skär ner kycklingen i matiga bitar och blanda med fint hackad koriander.
- Grönsaker: dela purjolöken på mitten och skölj den ren från smuts, skär ner den i tunna fina strimlor. Skala och hacka ner ingefäran fint. Hetta upp olja i en kastrull. Stek purjolöken tills den mjuknat. Addera ingefära, currypasta, citrongräs, limeblad och stek i cirka 30 sekunder så att kryddorna väcks till liv.
- Soppa: tillsätt kokosmjölk, kokosgrädde och kycklingbuljong till grönsakerna, låt sjuda 10 minuter. Smaka av med limejuice, finhackad chili, fisksås samt eventuellt salt.
- Servering: fördela kycklingen i fyra skålar och häll försiktigt soppan över. Toppa rikligt med koriander, lite extra ingefära och chili. Önskar du mer syra i soppan skär du enkelt bitar av lime och serverar på sidan av.
Tips!
Servera ris till om ni är extra hungriga. Det är jättegott!