När du är sugen på något riktigt gott tycker vi att du ska laga en tunt bankad och frasigt kycklingschnitzel med en ljummen potatissallad och ett smakrikt örtsmör.
Här hos @christnkashou hittar du tips för hur din schnitzel ska bi helt perfekt.
4 portioner
75 minuter
Kycklingschnitzel
- 700 g Lönneberga Kycklingbröstfilé, 4 filéer
- 2 st ägg
- 3 dl vetemjöl
- 4 dl panko
- salt och svartpeppar
- neutral olja att steka i
Ljummen potatissallad
- 500 g kulpotatis, fast
- 150 g hericot verts
- 1 st zucchini
- 1 st bananschalottenlök
- olivolja
- flingsalt
- rosmarin
Vinägrette
- 1 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
Örtsmör
- 200 g smör, rumstempererat
- 2 st vitlöksklyftor, rivna
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk gochugaru, koreansk chilipulver
- 1 st citron, zest
- 1 kruka persilja, finhackad
- 1 st bananscharlottenlök, finhackad
- 1 msk dijonsenap
- salt och svartpeppar
Såhär gör du
- Örtsmör. Vispa samtliga ingredienser till ett fluffigt smör. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.
- Potatissallad: sätt ugnen på 200°C. Lägg potatisen på en plåt, krydda med olivolja, salt och rosmarin. Ugnsrosta tills gyllene, cirka 30 minuter. Rör runt då och då. När fem minuter kvarstår, lägg in haricot vertsen.
- Blanda ingredienserna till vinägretten. Skiva schalottenlöken tunt. Hyvla zucchinin på längden med en potatisskalare. Vänd ihop potatis och haricot verts med zucchiniremsor, schalottenlök och vinägrett.
- Kycklingschnitzel: halvera kycklingbrösten så du får 8 filéer. Lägg mellan bakplåtspapper och banka tunna. Salta och peppra båda sidorna. Panera kycklingen i vetemjöl, vispat ägg och sist panko. Stek i rikligt med rapsolja på båda sidorna tills gyllenbrun och genomstekt.
- Servera den frasiga kycklingschnitzeln med potatissallad, örtsmör och en klyfta av citronen som blev kvar när du gjorde örtsmöret. Toppa med härliga örter.