Kycklinglårfilé i mindre bitar stekta till perfektion i en enkel, hemgjord teriyakisås. Det är lätt att bli en mästare på smaker med det här receptet. Testa det redan idag.
2 portioner
20 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Lårfilé, 630 g
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 1/2 dl sake (1 msk risvinäger + 2 msk vatten)
- 1/2 dl mirin
- 3 msk japansk sojasås
- 1/2 dl socker
- 1/2 dl vatten
- 3 delade salladslökar
Till servering
- kokt ris
- majonnäs
- rostade sesamfrön
Såhär gör du
- Kyckling: skiva kycklingen i mindre bitar och fräs i en het stekpanna tills den får färg. Lägg i vitlök, sake, mirin, soja, socker och vatten. Låt puttra på hög värme 5-8 minuter tills det blir en tjock sås, lite som en glaze. Lägg i den delade salladslöken sista minuten.
- Servera: lägg ris på en tallrik och toppa med teriyakikycklingen, en klick majonnäs och rostade sesamfrön.